UKK - Usein kysyttyjä kysymyksiä

  • Isännöitsijän tehtäviin kuuluu hallinnolliset asiat joista tärkeimpänä yhtiön hallituksen toimeksiantojen toteuttaminen. Kiinteistöhuolto vastaa taas enemmän teknisiin kysymyksiin kun jotain on mennyt joko yleisissä tiloissa tai asunnoissa rikki. Ole siis yhteydessä huoltoyhtiöön esimerkiksi kun vesihanan vuotaa, lattialämmitys temppuilee tai avaimet unohtuu kotiin.

  • Ennen lataushybridien-/täyssähköautojen latauksen aloittamista yhtiön sähköverkosta tulee varmistaa kiinteistövakuutuksen suojeluohjeiden mukaiset toimenpiteet. Yleisesti ottaen perinteiset lämmitysrasiat ei ole suunniteltu yhtämittaiseen lataukseen vaan latausta varten tulisi asennuttaa lataamiseen tarkoitettu latausasema, josta on myös mahdollista lukea lataamiseen käytetty kWh määrä.
    Varmistathan hyvissä ajoin ennen lataushybridin-/täyssähköauton hankintaa onko yhtiössä suoritettu latausinfran kartoitusta ja mikä on yhtiön nykyisen infran tilanne mahdollistaako se edes lataamista.

  • Asunto-osakeyhtiön osakkaana sinulla on oikeus osallistua yhtiön päätöksentekoon. Yhtiökokouksessa käsitellään ja päätetään monia kannaltasi merkittäviä asioita, kuten yhtiövastikkeiden ja käyttökorvausten suuruus sekä keskustellaan taloyhtiön kunnossapitotarpeista seuraavalle viidelle vuodelle.
    Vain osallistumalla voit vaikuttaa.

  • Remontista tulee ilmoittaa taloyhtiölle aina, kun se vaikuttaa taloyhtiön rakenteisiin tai muiden osakkaiden asumiseen. Käytännössä huoneistossa tehtävästä remontista kannattaa ilmoittaa aina.

    Voit ilmoittaa meille remontistasi helposti verkkolomakkeella.

  • Ei haittaa, maksut kyllä tulevat taloyhtiön tilille, kunhan tilinumero on oikein.

    Vanhalla tai väärällä viitenumerolla maksettaessa maksut kirjautuvat vain taloyhtiön tilille ja ne täytyy kohdistaa ns. manuaalisesti oikealle huoneistolle. Tästä syystä maksujen kirjauksessa voi esiintyä viivettä, joten suosittelemme tarkistamaan vastikelaskulta ja käyttämään oikeaa viitenumeroa. Näin kirjanpitojärjestelmämme kohdistaa saapuvat maksut automaattisesti oikein ja vältymme turhilta maksumuistutuksilta.

  • DVV:lle ja postiin tehty muuttoilmoitus ei välity isännöintitoimistolle, vaan meille täytyy tehdä oma muuttoilmoitus.

    Uutena asukkaana muuttoilmoituksen voi tehdä ISYKin verkkosivuilla. Muuttoilmoitus tulee tehdä aina huoneistoon muuttaessa.

    Huoneiston omistajan tulee pitää huolta, että vuokralaisen tiedot ovat isännöintitoimistolla ajan tasalla.

  • Isännöitsijäntodistuksen voi tilata ainoastaan huoneiston osakas tai toimeksiantosopimuksen saanut kiintiestövälittäjä.

  • Huoneistoon voi tilata lisäavaimia olemalla yhteydessä isännöintitoimiston asiakaspalveluun tai ISYKin verkkosivuilla olevalla lomakkeella.

    Isännöintitoimisto tekee avaintilauksen lukkoliikkeeseen. Lukkoliike ilmoittaa huoneiston omistajalle tai hänen edustajalleen, kun avain on noudettavissa. Avain noudetaan lukkoliikkeestä ja maksetaan noudon yhteydessä. Huoneistoon ja yhteisiin tiloihin lisäavaimia saa tilata ainoastaan asunnon omistaja tai tilaamiseen valtuutettu henkilö.

  • Mittarilukemat voit ilmoittaa verkkosivuillamme olevalla lomakkeella.

  • Yhtiöissä kerätään erilaisia vastikelajeja riippuen mitä yhtiöjärjestyksen vastikepykälä määrää. Käyttökorvausmaksujen (autopaikkavuokrat, pesutupamaksut, saunavuorot yms.) osalta taloyhtiön hallitus on yleensä yhtiöjärjestyksen nojalla valtuutettu määrittelemään ed. mainittujen käyttökorvausten määrän, joka kuitenkin yleensä aina viedään varsinaisen yhtiökokouksen vahvistettavaksi. Mitään sellaista vastiketta ei osakkailta voi erikseen kerätä mitä ei yhtiöjärjestyksellä ole määrätty.